Ordblindeundervisning

HF Ordblind

HF Ordblind er en 3-årig HF-uddannelse tilrettelagt som enkeltfag. Uddannelsen er målrettet ordblindes særlige behov og giver adgang til videregående uddannelse. Her på siden kan du blive klogere på, hvad HF Ordblind er:


Du går i en stamklasse med andre ordblinde. Sammen med dem har du dine obligatoriske fag, hvor undervisningen er særlig tilrettelagt for ordblinde. Du deltager desuden i specialundervisning for ordblinde.

Som ordblind vil du få mulighed for enten at få en IT-rygsæk eller IT-programmer, som kan kompensere for dine læse- og skrivevanskeligheder. Der er lagt ekstra tid ind i dit skema for at du kan skrive størstedelen af dine skriftlige opgaver på skolen, mens din lærer er til stede.
Hør kursister og lærere fortæller om: HF Ordblind (film)

Sådan kommer du i gang:
  • For at blive optaget på HF Ordblind skal du bestille tid til en optagelsessamtale, hvilket du gør her: Bestil tid til samtale (vælg ”HF enkeltfag inkl HFe FJERN” samt ”HF Ordblind”).
  • Du kan også kontakte vores studievejledning ved at skrive til hfestudievejleder@aarhushfogvuc.dk (skriv gerne ”HF Ordblind” i emnefeltet). Du vil sandsynligvis også skulle til en samtale med en ordblindeunderviser. 
  • Når du er sikker på at du vil søge HF Ordblind skal du udfylde dette ansøgningsskema: Ansøgning profilklasser. Du kan enten gøre det før eller efter din samtale med studievejlederen. Du skal stadig også søge gennem optagelse.dk: søg det toårige HF på Aarhus HF og VUC, og skriv i kommentarfeltet at du søger HF Ordblind.

Facebook
gildra@vucaarhus.dk