Ordblindeundervisning

Hvad er ordblindeundervisning?På Aarhus HF & VUC kan du modtage gratis ordblindeundervisning, og du har mange muligheder for at få hjælp. Få en gratis test, der viser, om du er berettiget til ordblindeundervisning. Også selvom du ikke er kursist på skolen.

Vi har flere slags undervisning for ordblinde:
  • 9. eller 10. klasse for ordblinde. Kernefagene er dansk, matematik, samfundsfag og engelsk. Lærerne er specialuddannede, og der indgår elektroniske hjælpemidler i undervisningen.
  • Ordblindeundervisning for AVU-kursister, som har brugfor hjælp og støtte til at klare kravene til læsning og skrivning. Du får IT-programmer, der kan hjælpe dig. Undervisningen foregår på små hold.
  • Ordblindeundervisning for dig, der ikke går på Aarhus HF & VUC. Få hjælp og støtte til at kunne læse, stave og skrive. Du får IT-programmer, der kan hjælpe dig. Undervisningen foregår på små hold.


  • 3-årig HF-uddannelse via enkeltfag for ordblinde. Du deltager i specialundervisning for ordblinde, som er placeret lige før/efter timerne i dit skema. Der er også lagt ekstra tid ind i dit skema, så du kan lave dine skriftlige opgaver på skolen, mens din lærer er til stede. Du får IT-rygsæk og IT-programmer, som kan kompensere for dine læse- og skrivevanskeligheder.
  • Ordblindeundervisning for HF-kursister, der er testet ordblinde, og som har IT-rygsæk. Som ordblind HF-kursist kan du opnå færdigheder, så du bedre kan klare krav til læsning og skrivning – både nu og i fremtiden.


Vi tilbyder også Ordblindeundervisning på VUC Samsø. Læs mere her: FVU og OBU på Samsø

På Aarhus HF & VUC har vi det overordnede ansvar for ordblindeundervisning i Aarhus Kommune. Se alle tilbud til ordblinde her i brochuren:


Facebook
gildra@vucaarhus.dk