Muligheder for hjælp og støtte

Sekretær- og mentorordning

Aarhus HF & VUC har et mentorkorps bestående af lærere, som er mentorer for kursister, der har brug for særlig støtte til at gennemføre deres uddannelse.

Mentorerne tilbyder støtte til for eksempel at skabe struktur og planlægge lektielæsning samt skriftlige afleveringer, eller støtte i forhold til at indgå i forskellige sociale relationer. Mentoren kan også være en støtte til at håndtere andre personlige og sociale problemer.

Hvis kursisten har en psykisk funktionsnedsættelse, så kan der søges om en mentor under SPS-ordningen (Special Pædagogisk Støtte). Forskellen på den almindelige ordning og SPS-ordningen er omfanget af timer, hvor antallet af timer i SPS-ordningen er noget højere end i den almindelige ordning.


Der kan ansøges om mentor i samråd med en studievejleder. Samtale med en studievejleder kan bestilles her: Bestil tid til samtale
For kursister med autisme eller ADHD tilbyder vi en såkaldt sekretærordning, der støtter kursister til at fuldføre deres uddannelse. Se mere i folderen nedenfor:

Sekretærordning på Aarhus HF & VUC

Facebook
gildra@vucaarhus.dk