Lær skolen bedre at kende

Om VUC Aarhus

Fleksible, målrettede uddannelser
VUC Aarhus er en stor og spændende skole med et bredt udbud af fag, uddannelser og tilrettelæggelser. Vi tilbyder enkeltfag og uddannelser til unge og voksne på niveauer fra grundskolen til højeste gymnasiale niveau. Vi tilbyder også Forberedende Voksenundervisning og ordblindeundervisning.

Der er mulighed for undervisning både dag og aften på såvel halvårs- som helårshold. Mange fag kan også tages som fjernundervisning via nettet, og i det hele taget har vi en lang række forløb og uddannelser særligt tilpasset vores kursisters behov. Det betyder, at man som kursist i langt de fleste tilfælde kan få tilrettelagt lige præcis det forløb, der svarer til sine kompetencer, sin livssituation – f.eks. med børn eller arbejde - og ift. personlige mål med uddannelsen.


HF på VUC Aarhus - den direkte vej til universitetet
På VUC Aarhus tilbyder vi HF-uddannelser, som enten kan tages i et almindeligt klasseforløb, eller hvor man selv sammenstykker sin HF-eksamen via enkeltfag.

Vi tilbyder alle de fag og niveauer, som du skal bruge for at træffe dit rigtige karrierevalg, hvad enten du vil tage en kort, mellemlang eller lang videregående uddannelse.

Faktisk vælger hele 40 pct. af vores kursister at fortsætte deres uddannelse på et af landets universiteter.


Højt karaktergennemsnit
I perioden 2013-2015 har 2-årigt HF på VUC Aarhus Danmarks højeste karaktergennemsnit sammenholdt med alle landets i alt 94 HF-uddannelser. Karaktergennemsnittet er på 7,2, hvilket er et godt stykke over landsgennemsnittet i 2015 på 6,1.

Karaktergennemsnittet på HF-enkeltfag, som ikke er med i Undervisningsministeriets statistikker, var i 2015 på 7,3.

Nr. 1 i karakterforbedring
I perioden 2013-2015 ligger vi også nr. 1 i Danmark, hvad angår karakterforbedring på 2-årigt HF. Vores kursister får ganske enkelt højere karakterer end de burde målt ift. social baggrund ifølge beregninger fra Undervisningsministeriet.

Vækst og ny skole
Siden 2007, hvor VUC Aarhus blev en selvejende institution, har væksten i årskursister været på hele 87 pct. I dag har vi på årsplan ca. 6.000 kursister, som sammen med vores 330 dygtige medarbejdere skaber et godt og dynamisk studiemiljø.

Pga. af skolens efterhånden betydelige størrelse samledes i august 2015 skolens dengang fire undervisningsafdelinger på én og samme adresse nemlig på Dalgas Avenue 2, som tidligere har huset Ingeniørhøjskolen.

Pressemeddelelser og tal
Hvis du vil blive klogere på, hvem vi er på VUC Aarhus, og hvad vi udretter i det daglige, så få et hurtigt overblik over pressemeddelelser og tal

Facebook
gildra@vucaarhus.dk