Om laboratoriekurser

Du skal deltage i et laboratoriekursus, hvis du har tilmeldt dig som selvstuderende i fagene biologi, fysik, geografi eller kemi. På laboratoriekurserne, der har et omfang af 15 klokketimer, gennemføres de praktiske øvelser, der hører til faget, og der udarbejdes rapporter til godkendelse. Deltagelse i laboratoriekursus på B- eller A-niveau forudsætter, at faget er gennemført på det underliggende niveau. Hvis du f.eks. tilmelder dig til B-niveau uden at have aflagt prøve på C-niveau, kræver det at du deltager i laboratoriekursus på både 0-C niveau og C-B niveau. Kurserne ligger i marts og april i koncentrerede forløb over tre dage eller en weekend. Fremmøde til samtlige dage er obligatorisk.

Laboratoriekurser afholdes vest for Storebælt på VUC Aarhus og øst for Storebælt på Københavns VUC. Kurserne i Fysik C-B og Kemi C-B afholdes i år både på VUC Aarhus og på Randers HF og VUC. Der er mulighed for at vælge mellem de to steder under tilmeldingen, og kursister fordeles efter først-til-mølle princippet.

Inden du møder til laboratoriekursus, bedes du printe og læse øvelsesvejledningen til det kursus, du skal på samt dokumentet om laboratoriepraksis, der blandt andet beskriver retningslinjer for udformning og aflevering af rapporter:


Du kan fritages for laboratoriekurser, hvis du kan fremlægge samtlige godkendte rapporter fra tidligere gennemførelse af de krævede praktiske øvelser. Den faglige vejleder skal godkende disse rapporter.

Tilmelding til laboratoriekurserne
Der er nu lukket for tilmeldinger til lab-kurserne.

Information om laboratoriekurser på Københavns VUC kan findes via deres hjemmeside: www.kvuc.dk
gildra@vucaarhus.dk